Az ideális túracipő alkalmazkodik a terephez.

Szponzorált tartalom

túracipő

túracipő

De jó is a természetben sétálni, friss levegőt szívni és közben kikapcsolni. De ezt csak akkor teheted meg felhőtlenül, ha megfelelő cipőben teszed, hiszen nem kicsit tudja tönkretenni a dolog szépségét egy nem megfelelően kiválasztott cipő!

Milyen lábbelit érdemes választani túrázáshoz? Jogos a kérdés, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vastag a cipő talpa, milyen magas a szára, stb. Ezeket a szempontokat mindig érdemes felmérni, ha nagy túrázó vagy és szeretnél egy olyan cipőt, ami nem csak kényelmes, hanem ami segít is a mozgásban.

A Salomon túracipő kínálat egyaránt tartalmazza a könnyebb és nehezebb terephez való termékeket, bármelyik évszakról is legyen szó! Ha már ezt a kellemes mozgásformát választottad magadnak, akkor igazán megérdemled, hogy kényeztesd magad, ehhez pedig a legjobb lehetőségek közül választhatsz az Outdoorparadise.hu felhozatalában!

A könnyebb gyalogtúrákhoz egy szintén könnyű cipőre lesz szükség. Ne gondoljuk azt, hogy emiatt a tulajdonság miatt le kell mondanunk extrákról, hiszen a Salomon esetében pontosan arról van szó, hogy célzottan az adott terepre vannak tervezve a cipők. A megfelelő túracipő súlya csekély, a talpa nem túl vékony, a fogazat, barázdák pedig alkalmazkodnak az erdei utakhoz, esetleg kavicsos terepekhez, hogy ne csússzon meg az ember.

Ha például sziklás a terület, ahol túrázni szeretnénk, akkor egy magasabb szárú túracipő lesz a jó választás. A kínálatban ilyen is akad bőven, akár vízhatlan, vízálló változatot keresünk, akkor is. A sáros és kavicsos terepen is stabilan lépkedhetsz, hiszen ezek tartják a bokát, így az nem bicsaklik ki, de ezzel együtt fontos tulajdonsága még ezeknek a túracipőknek, hogy a talpazata mekkora fogazattal rendelkezik, hiszen az is szerepet játszik a védelemben.

Minden túra terephez és tevékenységhez vegyük figyelembe a körülményeket, az időjárást, stb. Ha mindez megvan, akkor tökéletes túracipő birtokosai lehetünk, ami nem csak kényelmet, hanem stabilitást és megfelelő szellőzést tud nyújtani számunkra. A minőséggel együtt mindezt megkaphatjuk, plusz biztosak lehetünk benne, hogy évekig méltó társunk lehet a gyaloglásban a túracipő!