A WPC kerítéselem állja az idők sarát!

Szponzorált tartalom

WPC kerítéselem

WPC kerítéselem

A kerítések szintén a telek, a ház részét képezik. Általánosságban elmondható, hogy ezeket is igyekszünk úgy megépíteni, hogy azok végül stílusban passzoljanak az ingatlanhoz. Az igaz, hogy sokszor az utolsó elemei a házépítésnek, felújításnak, de fontos szerepet töltenek be.

Valami modern, stílusos megoldást keresel? A WPC-vel megtalálhatod a számításaidat! Ha fontos lenne, hogy teljesen elzárd az udvart a kíváncsi tekintetek elől, akkor a WPC kerítéselemek azok, amiket keresel, amelyek lehetővé teszik, hogy maximálisan korlátozzuk a belátást, hiszen ezeknél a lécek között nem szükséges rést hagyni.

Egyáltalán mitől egyre felkapottabb ez az anyag és miért jó választás? A lényeg tényleg magában az anyagban rejlik, hiszen hatalmas előnye, hogy nem kell gondozni. Amikor a hagyományos kerítésekre gondolunk, a szemünk előtt lebegnek a fa lécekkel borított fém vázak. Ezek is szépek, de egyrészt kevésbé modernek, másrészt igénylik a törődést. Nem lehet csak úgy hagyni, hogy évekig ellegyen magában, mert mindenképp szükség van az újrafestésre, pácolásra egy idő után, hiszen ezek a rétegek szépen elkopnak, leperegnek az idők során. Ellenben a WPC kerítéselem esetében nem kell gondolnunk a karbantartásra, mert egyszerűen a slaggal vagy magasnyomású mosóval megszabadíthatjuk a kosztól.

De mi az oka, hogy ilyen tartósak? Nem más, mint a műanyag! Pontosabban a fa-műanyag-kompozit, a rövidítés is innen ered: Wood-Plastic-Composite. Rendkívül praktikus darab, nem csak kerítés építéshez, hanem kültéri padlók burkolásához egyaránt.

Szép és időtálló, hiszen úgy néz ki, mintha fa lenne, mégsem kell azzal foglalkoznunk, hogy meddig bírja törődés nélkül, mikor vetemedik meg, öregszik el, hiszen rendkívüli tartósság jellemzi! Az időjárási szélsőségek jellemzőek hazánkban, erre is gondolni kell, amikor bármilyen anyagot választunk építéshez. A víz, a pára, a fagy és a napsütés egyaránt jelen van az időjárásban, de szerencsére a WPC mellett szól az is, hogy nem támadják meg a rovarok, sem a gomba!

Többféle WPC kerítéselem típus létezik, vastagságukban, színükben és felrakási módjukban egyaránt eltérhetnek egymástól. Mint említettük, kerítés rendszer formájában is rendelkezésre állnak, amelyek könnyebb felrakást biztosítanak. Ha van egy kész váz, amire csak fel kell rögzíteni őket, akkor meg pláne könnyű dolgod lesz. A tökéletesség jegyében érdemes szakembert megbízni a felrakással, rögzítéssel, így biztosan hosszú évekig, évtizedekig élvezheted a szép látványt, amit a WPC kerítések nyújtanak.

A WPCBEN OTTHON a kerítéselemek beszerzésében, igény szerint megfelelő méretre vágásában és felrakásában egyaránt szakértő segítséget tud nyújtani!