Horvát tengeri B kategóriás jogosítvány.

Szponzorált tartalom

horvát tengeri B kategóriás jogosítvány

horvát tengeri B kategóriás jogosítvány

Az élet nagyszerű, de kihívásokkal és váratlan fordulatokkal teli, ezért néha úgy alakulnak a dolgaink, hogy egy időben több fontos dolog is történik velünk. Az én történetemben is volt egy ilyen periódus, amikor a horvát tengeri B kategóriás jogosítvány megszerzése mellett a feleségemmel az első gyermekünk érkezésére is készültünk.

Az ötlet a vitorlás jogosítvány megszerzésére már régóta motoszkált bennem, de mindig volt valami akadály, ami hátráltatott. Amikor azonban megtudtuk, hogy gyermekünk érkezik, én ismét felvetettem a kérdést magamban. Most vagy soha! A feleségem, aki mindig is támogatott minden vágyamban, azonnal igent mondott, és segített okosan megtervezni az időbeosztást, hogy a munka, a család mellett a tanfolyam elvégzésére és a horvát tengeri B kategóriás jogosítvány megszerzésére is jusson elég idő.

Az első lépés az volt, hogy felkerestem egy megbízható vitorlásiskolát. Olyat kerestem, amelyiknek jó neve van, így akadtam rá a Fix Yachtingra, ahol megkezdhettem a tengeri B kategóriás jogosítvány kapcsán kínált tanfolyamot. Az oktatók segítőkészek voltak, és megértették a helyzetemet, hogy egy olyan időszakban vagyok, amikor a figyelmem megoszlik. Így egy rugalmas tanulási rendszert állítottunk fel, hogy összeegyeztethető legyen a tanfolyam és a családi élet.

A tanfolyam során sok új dolgot tanultam, amikor pedig hazamentem, a feleségem mindig kíváncsian hallgatta az aznap tanultakat. Őszintén szólva, sokszor nála kerestem a motivációt, amikor már kezdtem elfáradni az intenzív tanulás és gyakorlás mellett. Az ő biztatása és támogatása volt az, ami átsegített azokon a nehéz pillanatokon, amikor azt éreztem, hogy túl sok a teendő és a nyomás.

Az idő telésével egyre magabiztosabb lettem a tudásommal, és közeledett a vizsga időpontja. A feleségem a vizsga előtti napokban is mellettem állt, segített a felkészülésben és pozitív energiát sugárzott, hogy sikeresen zárjam le ezt a fontos mérföldkövet az életemben.

A vizsga napja izgalommal telt. Persze, volt bennem némi félelem és kétely, de az emlékeimben ott volt a feleségem bátorító szava, hogy “te meg tudod csinálni, hiszek benned”. Amikor pedig végre átadták a jogosítványomat, és hivatalosan is elismerték a tudásomat és tapasztalatomat a tengeren, az egy hatalmas boldogság és büszkeség volt mindkettőnk számára.

Azóta is élvezzük a vitorlázás örömét családként. A kisbabánk is imádja a hajózást, és a feleségemmel közösen új élményeket és kalandokat élünk át a tengeren. Az egész folyamat nemcsak arra tanított meg, hogy kitartó legyek és higgyek magamban, hanem hogy a támogatás és a családi összetartás mennyire fontos minden élethelyzetben. A horvát tengeri B kategóriás jogosítvány nem csak egy papír számomra, hanem egy emlék arról az időszakról, amikor együtt vittük át az élet újabb nagy változásán.