Mennyit is kell fizetni egy energetikai tanúsítványért az e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak alapján?

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány ára

energetikai tanúsítvány ára

Biztosan sokan hallottatok már arról, főleg, akik az utóbbi időben adtak el vagy vásároltak ingatlant, hogy a hivatalos szerződéskötéshez ma már feltétlenül szükség van egy energetikai tanúsítványra. Ez arról ad egy mindenki számára érthető és egyértelmű képet, hogy milyen állapotban van az épület energetikai szempontból. Ez azt jelenti, hogy megmutatja, hogy milyen a ház fűtése, szellőzése, mennyi és milyen minőségű szigeteléssel rendelkezik, vagy, hogy milyenek a nyílászárók. Ezek függvényében lehet megállapítani egy hozzáértő szakembernek, hogy milyen az ingatlan energiahatékonysága, milyen és mennyi energia szükséges ahhoz, hogy a házban lévő rendszerek, fogyasztók jól működjenek és ellássák az ott lakok igényeit.

Az egyik legjobb barátom és a családja nem rég úgy döntött, hogy kiköltözik a fővárosból egy kicsivel nyugodtabb, agglomerációban található településre. Azért vagyok ennyire jól informált a kérdésben, mert nála végig követtem, hogy pontosan mire is van szükség egy ingatlan adás-vételénél és az energetikai tanúsítvány bizony előkelő helyen szerepel ezen a listán. Mindamellett, hogy magát a tényszerű kötelezettségeket megismertem általa, abba is bepillantást nyerhettem, hogy mennyibe is kerülnek ezek a dolgok, milyen költségei vannak többek között az energetikai tanúsítvány megszerzésének.

Az energiatanúsítványok megszerzése nem egy nagy produkció. Fel kell keresni a hozzáértőket, akik jelen esetben az e-tanusitas.eu csapata, az ecoteam, akik egy gyors telefonos egyeztetést követően már a segítségünkre is jönnek és meglepően gyorsan elintézik ezt az egész mutatványt. Logikusan jön a kérdés, hogy jó, de mégis mennyiért? Ezzel kapcsolatban sem kell, hogy kételyek maradjanak bennünk, mert, hogy a honlapon minden szükséges információ fel van tüntetve ezzel kapcsolatban. Tehát már úgy hívhatjuk fel őket ezzel kapcsolatban, hogy a tudatában vagyunk annak, hogy mi mennyibe fog kerülni.

Az e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak adatai alapján gyakorlatilag négyféle kategóriát lehet megkülönböztetni az árazás szempontjából. Ezek pedig nem mások, mint a budapesti lakás, a vidéki lakás, a budapesti családi ház és a vidéki családi ház. Ebben a négy kategóriában pedig az fogja meghatározni az árat, hogy melyik ingatlan milyen paraméterekkel (alapterület) rendelkezik. Ennek megfelelően pedig, hogyha egy példával szeretnék élni, akkor a következőket lehet elmondani:

  • 130 négyzetméteres budapesti lakás energetikai tanúsítványa: bruttó 15 990 Ft
  • 130 négyzetméteres vidéki lakás energetikai tanúsítványa: bruttó 19 990 Ft
  • 130 négyzetméteres budapesti családi ház energetikai tanúsítványa: bruttó 21 990 Ft
  • 130 négyzetméteres vidéki családi ház energetikai tanúsítványa: bruttó 25 990 Ft.

Tehát azért szerintem nem olyan vészes a helyzet, plusz hogyha bármi más további kategória után érdeklődnétek, akkor is mindent megtaláltok (konkrétan) az e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalon.

Ha egyébként nem volt annyira ismerős ez a témakör és először szeretnétek kicsit jobban elmélyedni ezen a vonalon, mielőtt bárkitől bármilyen szolgáltatást megrendeltek, akkor is nagyon jó az e-tanusitas.eu, mert általánosságban az energetikai tanúsítványokról is sok hasznos dolgot lehet náluk megtudni. Szerintem minden ilyen információs oldal nagyon hasznos annak, aki szeret egy kicsit magától tájékozódni, mielőtt bármire is rábeszélik. Itt pedig az energiatanúsítványokról, az ingatlanok értékbecsléséről és az ezekkel együtt járó műveletekről, szabályokról és teendőkről mindent el lehet olvasni. Szóval, ha érdekelne a téma, akkor látogassátok meg az e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalt.