Nyakfájás okai és kezelése.

Szponzorált tartalom

nyakfájás okai

nyakfájás okai

Mit lehet tenni, ha fáj az embernek a nyaka? Bár gyakori probléma az emberek többségénél, mégsem tekinthető normális állapotnak, hiszen olykor sikerül néhány nap alatt kipihenni, míg máskor hetekig, hónapokig tartó kellemetlenségeket okoz. A nyakfájás okai között szerepel, köztük a rossz tartás, helytelen ülés és fekvés, nem megfelelő alvó párna. Abban az esetben, ha elfeküdtük a nyakunkat, akkor jobbára néhány nap alatt ki lehet pihenni a dolgot. Viszont amikor hosszú ideje fennálló és nem akar elmúlni pihentetés hatására sem, akkor érdemes valamilyen mozgásszervi szakorvoshoz fordulni, mely lehet reumatolóus, gyógytornász, masszázsterapeuta, masszőr vagy manuálterapeuta.

A huzat, valamint lelki okok is állhatnak a háttérben, amelyeket szintén kezelni lehet. A nyakfájás okai kapcsán jó választás, ha megpróbáljuk megszüntetni a kiváltó okokat, amennyiben lehetséges. A gyógytorna mindenképp jó választás a nyakfájás ellen. Rengeteg videó foglalkozik ezzel az interneten, azonban a legjobb, amit tehetünk, ha szakemberhez fordulunk a problémánkkal.

A nyakfájással kapcsolatban sokan egy vállrándítással letudják a dolgot, pedig komoly gondokról beszélhetünk, ha néhány nap alatt nem szűnik meg magától. Annak érdekében, hogy javítani tudjunk a kialakult állapoton, ajánlott gyógytornásszal, masszázsterápiával felvenni a kapcsolatot és odafigyelni azokra a kiváltó tényezőkre, melyek miatt megjelent az életünkben a nyak fájdalma.

Helyes tartással sokat javíthatunk a helyzeten, amire érdemes figyelni mind az ülés, mind a fekvés közben. Egy jó párna csodákra képes, lehetőleg ne stócoljuk túl magasra a fejünket alvásnál, hiszen ez is szerepel a kiváltó okok között. A másik dolog a matrac, amely egy nagyobb beruházás ugyan, de csodákra képes!

Az elgyengült izomzatot gyógytornával lehet korrigálni, mellyel együtt a nyakfájás okai is kezelésre kerülnek, hiszen a rossz mozgásminta megszüntetésével már sokat tehetünk azért, hogy az állandó nyakfájástól megszabadulhassunk. Amennyiben segítségre van szüksége a nyakfájás miatt, a Mendmedical Egészségközpont személyre szabott megoldásokkal tud szolgálni!