Profi rendszergazda a gondtalan munkáért!

Szponzorált tartalom

rendszergazda

rendszergazda

A számítógépes rendszerek létrehozását és üzemeltetését végző szakemberek vagy az informatikai részleghez tartoznak házon belül, vagy külsősként végzik a rendszerüzemeltetést. Teendői között megannyi feladat szerepel, ami sok időt és szerteágazó figyelmet igényel. Ezért is érdemes átgondolni, hogy elég-e ezekhez a feladatokhoz a vállalat belsős kollégája, kollégái vagy hatékonyabb lenne, ha mindezt egy rendszergazda szolgáltatás keretein belül vennénk igénybe.

A rendszer üzemeltetésével együtt jár, hogy ha bármilyen meghibásodás történik, akkor azt minél gyorsabb reagálással lehessen helyreállítani. A hardver és szoftver meghibásodások ugyanis leállásokat eredményezhetnek, amelyek sürgős helyrehozatalt igényelnek.

A GS Informatika esetében a rendszergazda szolgáltatásokhoz tartozik a rendszer tervezése és telepítése, a rendszer és szerver üzemeltetése, valamint optimalizálása a felhasználói igényekhez. Ezen túl rábízhatjuk a számítógépes hálózat kiépítését, a szoftverek telepítését és hibaelhárítását, továbbá számíthatunk rájuk a webtárhely, domain, a vírusvédelmi rendszerrel és tűzfallal kapcsolatos feladatok elvégzésében. Olykor még a frissítések időben történő elvégzése is akadályokba ütközhet, ami nem túl előnyös a vállalatra nézve. A helyes adattárolásban is segítséget nyújtanak, hiszen szükség esetén felhő szolgáltatásokat is igénybe lehet venni az IT szakemberektől.

Gyenge pont lehet a nem megfelelő tűzfal, a jelszavak nem megfelelő kezelése. Annak érdekében, hogy semmi gond ne történhessen a legjobb, ha hozzáértők foglalkoznak ezekkel a területekkel. A gyors problémamegoldás lételeme a rendszergazda szolgáltatásoknak, amivel együtt nem csak szimpla nyugalmat nyerhetünk. A folyamatos felügyelet a biztosíték rá, hogy ha lehet, még azelőtt megoldják a problémát, hogy az bármilyen hatással lenne a cég működésére.

A rendszergazdák legfőbb feladata lényegében az, hogy gondtalan működést biztosítson a szerverek, szoftverek és hardverek esetében. A nulla leállás a kitűzött cél, ezért kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a legkisebb hibákat is felfedezzék még azelőtt, hogy azok nagyobb gondot okoznának. A munkafolyamatok megszakítás nélkül végbe mehetnek abban az esetben, ha van valaki, aki gondoskodik róla, hogy minden rendben legyen még akkor is, ha ő nincs helyben.

Olykor a segítségnyújtás nem várhat, márpedig gyakran találkozni azzal a jelenséggel, amikor a cég egyik alkalmazottja látja el a rendszergazda feladatait. Elképzelhető, hogy ez a dolog működik és nincs semmi gond, de az is megtörténhet, hogy túl sok teendője van és egyszerűen nem tud kellő időt fordítani az ellenőrzésre, felügyeletre.

Egy esetleges leállás sok kellemetlenséget tud okozni, ami kiküszöbölhető akkor, ha az efféle informatikai szolgáltatásokkal egy külön cég foglalkozik, aki rendszergazda szolgáltatásaival profi szinten tesz eleget az elvárásoknak. Rendszeres támogatást és azonnali közbeavatkozást biztosít a GS Informatika, amely teljes körű szolgáltatásokat kínál ügyfelei számára.